Sprzedajesz lub produkujesz regionalne przysmaki? Dołącz do nas! Pomożemy Ci dotrzeć do smakoszy Twoich produktów!
0,00 zł

Nie masz produktów w koszyku.

Produkt możesz także kupić w ramach kompozycji Najlepszy nabiał ze Strzałkowa
Return to Previous Page

STRZAŁKOWO Masło ze Strzałkowa Produkt Tradycyjny 250g

Cena:
11,10 zł
( 44,40 zł/kg )
x 1 szt.
  • Opis produktu

    Opis

    Tłuszcz mleczny, bez dodatku innych tłuszczów roślinnych lub zwierzęcych, o szczególnych walorach smakowych i zapachowych. Masło ze Strzałkowa produkowane jest ze śmietanki pozyskiwanej z mleka pochodzącego z gospodarstw rolnych z zielonych terenów Wielkopolski. Masło ze Strzałkowanie zwiera żadnych konserwantów, barwników, stabilizatorów itp. Krowy wypasane na łąkach w dolinie rzeki Warty są bardzo dobrze odżywione i dają mleko wysokiej jakości o wyjątkowych walorach smakowych Swoje szczególne walory smakowe i zapachowe masło ekstra ze Strzałkowa zawdzięcza także wyjątkowemu procesowi przygotowania śmietanki przed zmaślaniem. Najistotniejszymi parametrami przygotowaniu śmietanki jest wydłużony czas i zmienna temperatura jej dojrzewania. Bogate w witaminy A, D, E, witaminy z grupy B i substancje mineralne.
  • Tradycje
    Wygląd: Jednolita masa, bez widocznych kropel wody. Kształt: Kostka – prostopadłościan. Rozmiar: Waga kostki: 200 g i 250 g Barwa: Kremowa do złocisto-żółtej. Konsystencja: Jednolita, zwarta, smarowna. Smak: Mleczny, lekki posmak pasteryzacji. W XVIII wieku na tereny Wielkopolski przybyli Olędrzy – osadnicy z Niderlandów i Fryzji. Zajmowali oni głównie obszary nadrzeczne, obfitujące w łąki i pastwiska, na których można było hodować bydło mleczne. Wysoka kultura rolna Olędrów i ich doświadczenie w zagospodarowywaniu trudnych obszarów zalewowych dało impuls do rozwoju wielkopolskiego rolnictwa. Koloniści przyczynili się również do popularyzacji produkcji i spożycia nabiału. Dynamiczny rozwój mleczarstwa w Wielkopolsce nastąpił w XIX wieku. W tym okresie zaczęły powstawać pierwsze spółdzielnie mleczarskie, które zaopatrywały miasta w mleko i inne produkty mleczne, w tym również masło. Masło w Strzałkowie produkowane jest do dnia dzisiejszego w oparciu o recepturę pochodzącą z 1926 roku. Najpierw należy podgrzać mleko i oddzielić od niego śmietanę. Śmietanę pasteryzuje się w temp. 95°C, a następnie schładza i poddaje procesowi dojrzewania. Nie powinien on trwać krócej niż 10 godzin. Kolejnym etapem jest zmaślanie. Okres ten trwa od półtorej do dwóch godzin. Po tym czasie masło płukane jest kilkakrotnie wodą, a następnie formowane w kostki. Szczególne walory smakowe i zapachowe masła ze Strzałkowa wynikają z odpowiedniego przygotowania śmietany przed zmaślaniem, tj. zastosowania zmiennej temperatury podczas jej dojrzewania i wydłużenia czasu tego procesu.
  • Producent
    Produkty Mleczarni Udziałowców Strzałkowo charakteryzują się wysoką jakością, dobrymi walorami smakowymi i są sprzedawane ma terenie województw: wielkopolskiego, kujawsko-pomorskiego, mazowieckiego, warmińsko-mazurskiego, pomorskiego i zachodnio-pomorskiego. Szczególnym uznaniem konsumentów cieszy się twaróg śmietankowy i półtłusty, a także masło. W ostatnich latach Spółdzielnia otrzymała ponad 70 nagród i wyróżnień. Najważniejszym wyróżnieniem jest nadane przez Kapitułę pod patronatem Prezydenta Polskiej Rzeczpospolitej Godło Promocyjne TERAZ POLSKA za masło ze Strzałkowa, nadane 3 czerwca 2013 roku w XXIII Edycji Konkursu Na Najlepsze Produkty i Usługi. W powiecie słupeckim tym Godłem została wyróżniona tylko Spółdzielnia. Asortyment produkowanych przez Spółdzielnię wyrobów, obejmuje: Sery twarogowe: śmietankowy, półtłusty, chudy; Mleko spożywcze: 2%, 3,2%; Śmietany i śmietanki; Masło; Napoje mleczne fermentowane.
  • Miejsce
    Delikatesy Herbu Zielona Pietruszka to miejsce na warszawskim Wilanowie promujące zdrową żywność i tradycyjne produkty pochodzące od małych, często nieznanych producentów z całej Polski, a nawet świata. Naszą misją jest zagwarantowanie najwyższej jakości produktów. Razem z naszymi klientami wspieramy lokalnych producentów w popularyzowaniu wartościowej, certyfikowanej żywności. Regionalne receptury i tradycyjne metody wytwarzania produktów naszego sklepu to gwarancja świeżości i dobrego smaku. Znajdziesz tutaj: ekologiczne mięso, wędliny, owoce, warzywa, nabiał, sery żółte, makarony, kasze, przetwory, żywność bezglutenową, bez laktozy, bez cukru, tradycyjne pieczywo, superfoods, suplementy diety oliwy i oleje tłoczone na zimno, zdrowe słodycze, naturalne napoje i soki
  • Szczegóły

    Szczegóły

    EAN / kod paskowy 5907804220366

    Producent Spółdzielnia Mleczarska Udziałowców w Strzałkowie

    Marka Strzałkowo

    Okres przydatności do 30 dni

    Wartość energetyczna [kcal] 748,0

    Tłuszcze [g]/100g 82,5

  • Sposób dostawy
    Pakowanie:
    Sposób dostawy Czas realizacji Koszt dostawy
    Dostawa - Warszawa Centrum, Południe i okolice - płatność przy odbiorze (Dostawa do domu/biura (płatność przy odbiorze)) 18 godzin 14,95
    Dostawa - Warszawa Północ i okolice - płatność przy odbiorze (Dostawa do domu/biura (płatność przy odbiorze)) 18 godzin 14,95

Opis

Tłuszcz mleczny, bez dodatku innych tłuszczów roślinnych lub zwierzęcych, o szczególnych walorach smakowych i zapachowych. Masło ze Strzałkowa produkowane jest ze śmietanki pozyskiwanej z mleka pochodzącego z gospodarstw rolnych z zielonych terenów Wielkopolski. Masło ze Strzałkowanie zwiera żadnych konserwantów, barwników, stabilizatorów itp. Krowy wypasane na łąkach w dolinie rzeki Warty są bardzo dobrze odżywione i dają mleko wysokiej jakości o wyjątkowych walorach smakowych Swoje szczególne walory smakowe i zapachowe masło ekstra ze Strzałkowa zawdzięcza także wyjątkowemu procesowi przygotowania śmietanki przed zmaślaniem. Najistotniejszymi parametrami przygotowaniu śmietanki jest wydłużony czas i zmienna temperatura jej dojrzewania. Bogate w witaminy A, D, E, witaminy z grupy B i substancje mineralne.
Wygląd: Jednolita masa, bez widocznych kropel wody. Kształt: Kostka – prostopadłościan. Rozmiar: Waga kostki: 200 g i 250 g Barwa: Kremowa do złocisto-żółtej. Konsystencja: Jednolita, zwarta, smarowna. Smak: Mleczny, lekki posmak pasteryzacji. W XVIII wieku na tereny Wielkopolski przybyli Olędrzy – osadnicy z Niderlandów i Fryzji. Zajmowali oni głównie obszary nadrzeczne, obfitujące w łąki i pastwiska, na których można było hodować bydło mleczne. Wysoka kultura rolna Olędrów i ich doświadczenie w zagospodarowywaniu trudnych obszarów zalewowych dało impuls do rozwoju wielkopolskiego rolnictwa. Koloniści przyczynili się również do popularyzacji produkcji i spożycia nabiału. Dynamiczny rozwój mleczarstwa w Wielkopolsce nastąpił w XIX wieku. W tym okresie zaczęły powstawać pierwsze spółdzielnie mleczarskie, które zaopatrywały miasta w mleko i inne produkty mleczne, w tym również masło. Masło w Strzałkowie produkowane jest do dnia dzisiejszego w oparciu o recepturę pochodzącą z 1926 roku. Najpierw należy podgrzać mleko i oddzielić od niego śmietanę. Śmietanę pasteryzuje się w temp. 95°C, a następnie schładza i poddaje procesowi dojrzewania. Nie powinien on trwać krócej niż 10 godzin. Kolejnym etapem jest zmaślanie. Okres ten trwa od półtorej do dwóch godzin. Po tym czasie masło płukane jest kilkakrotnie wodą, a następnie formowane w kostki. Szczególne walory smakowe i zapachowe masła ze Strzałkowa wynikają z odpowiedniego przygotowania śmietany przed zmaślaniem, tj. zastosowania zmiennej temperatury podczas jej dojrzewania i wydłużenia czasu tego procesu.
Produkty Mleczarni Udziałowców Strzałkowo charakteryzują się wysoką jakością, dobrymi walorami smakowymi i są sprzedawane ma terenie województw: wielkopolskiego, kujawsko-pomorskiego, mazowieckiego, warmińsko-mazurskiego, pomorskiego i zachodnio-pomorskiego. Szczególnym uznaniem konsumentów cieszy się twaróg śmietankowy i półtłusty, a także masło. W ostatnich latach Spółdzielnia otrzymała ponad 70 nagród i wyróżnień. Najważniejszym wyróżnieniem jest nadane przez Kapitułę pod patronatem Prezydenta Polskiej Rzeczpospolitej Godło Promocyjne TERAZ POLSKA za masło ze Strzałkowa, nadane 3 czerwca 2013 roku w XXIII Edycji Konkursu Na Najlepsze Produkty i Usługi. W powiecie słupeckim tym Godłem została wyróżniona tylko Spółdzielnia. Asortyment produkowanych przez Spółdzielnię wyrobów, obejmuje: Sery twarogowe: śmietankowy, półtłusty, chudy; Mleko spożywcze: 2%, 3,2%; Śmietany i śmietanki; Masło; Napoje mleczne fermentowane.
Delikatesy Herbu Zielona Pietruszka to miejsce na warszawskim Wilanowie promujące zdrową żywność i tradycyjne produkty pochodzące od małych, często nieznanych producentów z całej Polski, a nawet świata. Naszą misją jest zagwarantowanie najwyższej jakości produktów. Razem z naszymi klientami wspieramy lokalnych producentów w popularyzowaniu wartościowej, certyfikowanej żywności. Regionalne receptury i tradycyjne metody wytwarzania produktów naszego sklepu to gwarancja świeżości i dobrego smaku. Znajdziesz tutaj: ekologiczne mięso, wędliny, owoce, warzywa, nabiał, sery żółte, makarony, kasze, przetwory, żywność bezglutenową, bez laktozy, bez cukru, tradycyjne pieczywo, superfoods, suplementy diety oliwy i oleje tłoczone na zimno, zdrowe słodycze, naturalne napoje i soki

Szczegóły

EAN / kod paskowy 5907804220366

Producent Spółdzielnia Mleczarska Udziałowców w Strzałkowie

Marka Strzałkowo

Okres przydatności do 30 dni

Wartość energetyczna [kcal] 748,0

Tłuszcze [g]/100g 82,5

Pakowanie:
Sposób dostawy Czas realizacji Koszt dostawy
Dostawa - Warszawa Centrum, Południe i okolice - płatność przy odbiorze (Dostawa do domu/biura (płatność przy odbiorze)) 18 godzin 14,95
Dostawa - Warszawa Północ i okolice - płatność przy odbiorze (Dostawa do domu/biura (płatność przy odbiorze)) 18 godzin 14,95
Zobacz także:
rozwiń

Dodaj do listy zakupowej.

Wybierz listę: nowa lista