Sprzedajesz lub produkujesz regionalne przysmaki? Dołącz do nas! Pomożemy Ci dotrzeć do smakoszy Twoich produktów!
0,00 zł

Nie masz produktów w koszyku.

Return to Previous Page

Prymat Sól peklowa 50 g

Cena:
1,70 zł
( 0,03 zł/ )
x 1
  • Opis produktu

    Opis

    Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
  • Szczegóły

    Szczegóły

    EAN / kod paskowy 5901135012171

    Marka Prymat

    Składniki sól//azotyn sodu (E 250)

    Metoda przechowywania Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

    Opakowanie Torebka

    Dodatkowe informacje Sposób użycia Peklowanie mięs: 50 g Soli peklowej Prymat rozpuścić w 0,5 l przegotowanej i wystudzonej wody, dodać przyprawy według własnego uznania (Pieprz czarny ziarnisty, Liść laurowy, Ziele angielskie Prymat, świeży czosnek). Tak przygotowanym roztworem zalać 2,5 kg mięsa ściśle ułożonego w naczyniu. Co dwa dni obrócić mięso w solance w celu lepszego przepeklowania. Peklować przez 10 dni w temperaturze 2-6°C. Przed wędzeniem mięso opłukać z solanki. Peklowanie kiełbas: Do peklowania kiełbas białych, surowych lub parzonych: na 1 kg farszu kiełbasianego dodać 17-20 g Soli peklowej Prymat. Do peklowania kiełbas wędzonych: na 1 kg farszu kiełbasianego dodać 15-17 g Soli peklowej Prymat. Czas peklowania farszów kiełbasianych (zmielonego mięsa) wynosi 24 godziny w temperaturze 2-6°C. Nie używać soli peklowej do przyprawiania potraw.

  • Sposób dostawy
    Pakowanie:
    Sposób dostawy Czas realizacji Koszt dostawy
    Przesyłka kurierska DHL do 15kg (nadanie w poniedziałek lub piątek) (Przesyłka pocztowa/kurierska) 3 dni 16,95
    Przesyłka kurierska DHL do 5kg (nadanie w poniedziałek lub piątek) (Przesyłka pocztowa/kurierska) 3 dni 15,05
    Kurier DHL za pobraniem do 15kg (nadanie w poniedziałek lub piątek) (Przesyłka pobraniowa) 3 dni 21,65
    Dostawa - Warszawa Centrum, Południe i okolice - płatność przy odbiorze (Dostawa do domu/biura (płatność przy odbiorze)) 18 godzin 14,95
    Dostawa - Warszawa Północ i okolice - płatność przy odbiorze (Dostawa do domu/biura (płatność przy odbiorze)) 18 godzin 14,95

Opis

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Szczegóły

EAN / kod paskowy 5901135012171

Marka Prymat

Składniki sól//azotyn sodu (E 250)

Metoda przechowywania Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Opakowanie Torebka

Dodatkowe informacje Sposób użycia Peklowanie mięs: 50 g Soli peklowej Prymat rozpuścić w 0,5 l przegotowanej i wystudzonej wody, dodać przyprawy według własnego uznania (Pieprz czarny ziarnisty, Liść laurowy, Ziele angielskie Prymat, świeży czosnek). Tak przygotowanym roztworem zalać 2,5 kg mięsa ściśle ułożonego w naczyniu. Co dwa dni obrócić mięso w solance w celu lepszego przepeklowania. Peklować przez 10 dni w temperaturze 2-6°C. Przed wędzeniem mięso opłukać z solanki. Peklowanie kiełbas: Do peklowania kiełbas białych, surowych lub parzonych: na 1 kg farszu kiełbasianego dodać 17-20 g Soli peklowej Prymat. Do peklowania kiełbas wędzonych: na 1 kg farszu kiełbasianego dodać 15-17 g Soli peklowej Prymat. Czas peklowania farszów kiełbasianych (zmielonego mięsa) wynosi 24 godziny w temperaturze 2-6°C. Nie używać soli peklowej do przyprawiania potraw.

Pakowanie:
Sposób dostawy Czas realizacji Koszt dostawy
Przesyłka kurierska DHL do 15kg (nadanie w poniedziałek lub piątek) (Przesyłka pocztowa/kurierska) 3 dni 16,95
Przesyłka kurierska DHL do 5kg (nadanie w poniedziałek lub piątek) (Przesyłka pocztowa/kurierska) 3 dni 15,05
Kurier DHL za pobraniem do 15kg (nadanie w poniedziałek lub piątek) (Przesyłka pobraniowa) 3 dni 21,65
Dostawa - Warszawa Centrum, Południe i okolice - płatność przy odbiorze (Dostawa do domu/biura (płatność przy odbiorze)) 18 godzin 14,95
Dostawa - Warszawa Północ i okolice - płatność przy odbiorze (Dostawa do domu/biura (płatność przy odbiorze)) 18 godzin 14,95
Zobacz także:
rozwiń

Dodaj do listy zakupowej.

Wybierz listę: nowa lista