Sprzedajesz lub produkujesz regionalne przysmaki? Dołącz do nas! Pomożemy Ci dotrzeć do smakoszy Twoich produktów!
0,00 zł

Nie masz produktów w koszyku.

Return to Previous Page

Winiary Pomysł na... Papirus Soczystą pierś kurczaka z czosnkiem i ziołami 25 g

Cena:
4,20 zł
( 0,17 zł/ )
x 1
  • Opis produktu

    Opis

    Winiary Pomysł na Papirus to specjalny pergamin do smażenia pokryty unikalną kompozycją ziół, przypraw i odrobiną tłuszczu. Dzięki niemu łatwo przygotujesz soczystą i aromatyczną pierś kurczaka, już bez dodawania tłuszczu podczas smażenia, który należy ograniczać w codziennej diecie. Proponowany przez nas sposób przygotowania sprawia, że danie jest wyjątkowo smaczne i aromatyczne, a mięso zachowuje soczystość.
  • Szczegóły

    Szczegóły

    EAN / kod paskowy 8585002465382

    Marka Winiary

    Składniki warzywa suszone 23,2% (czosnek 18%, pomidory, cebula)//sól jodowana//całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy//olej słonecznikowy//maltodekstryna//przyprawy 4,6% (kolendra, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, kurkuma)//cukier//ekstrakt czosnku 2,6% (z glutenem)//zioła 2,4% (natka pietruszki, kozieradka)//hydrolizat białka pszennego//aromaty (z glutenem)//olej palmowy//przyprawa curry//regulator kwasowości (kwas cytrynowy)

    Metoda przechowywania Przechowywać w pomieszczeniach suchych w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w suchym miejscu przez maksymalnie 8 dni. Nie przechowywać w lodówce.

    Opakowanie Zgrzewane

    Dodatkowe informacje Lista zakupów - 4 piersi kurczaka, ok. 600 g Sposób przygotowania: 1. Rozgrzej patelnię (najlepiej teflonową) na małym ogniu na kuchence gazowej lub średniej mocy w kuchence elektrycznej. Nie dodawaj tłuszczu. 2. Lekko rozbij pierś kurczaka (ok. 150 g) na grubość 1,5 - 2 cm. 3. Umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą zaś przykryj mięso od góry. 4. Połóż mięso zawinięte w pergamin na rozgrzanej wcześniej patelni bez dodatku tłuszczu. Smaż na małym ogniu na kuchence gazowej lub na średniej mocy w kuchence elektrycznej 5 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone. 5. Przełóż całość na talerz, wyrzuć pergamin. Smacznego! Uwaga: - Jeśli mięso jest grubsze niż 2 cm, smaż 7 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone. - Jeśli zioła na pergaminie przypalają się, zmniejsz moc kuchenki i wydłuż czas smażenia. - Produkt nie nadaje się do przygotowania w kuchence mikrofalowej ani na grillu.

    Wartość energetyczna [kcal] 137.00000

    Węglowodany [g]/100g 1.00000

    Białko [g]/100g 27.80000

    Tłuszcze [g]/100g 2.40000

    Błonnik [g]/100g 0.20000

  • Sposób dostawy
    Pakowanie:
    Sposób dostawy Czas realizacji Koszt dostawy
    Krajowa przesyłka kurierska DHL (do 15kg) (Przesyłka pocztowa/kurierska) 2 dni 16,95
    Krajowa przesyłka kurierska DHL (do 5kg) (Przesyłka pocztowa/kurierska) 2 dni 15,05
    Pobraniowa przesyłka kurierska DHL (do 15kg) (Przesyłka pobraniowa) 2 dni 21,65
    Dostawa - Warszawa Centrum, Południe i okolice - płatność przy odbiorze (Dostawa do domu/biura (płatność przy odbiorze)) 18 godzin 14,95
    Dostawa - Warszawa Północ i okolice - płatność przy odbiorze (Dostawa do domu/biura (płatność przy odbiorze)) 18 godzin 14,95

Opis

Winiary Pomysł na Papirus to specjalny pergamin do smażenia pokryty unikalną kompozycją ziół, przypraw i odrobiną tłuszczu. Dzięki niemu łatwo przygotujesz soczystą i aromatyczną pierś kurczaka, już bez dodawania tłuszczu podczas smażenia, który należy ograniczać w codziennej diecie. Proponowany przez nas sposób przygotowania sprawia, że danie jest wyjątkowo smaczne i aromatyczne, a mięso zachowuje soczystość.

Szczegóły

EAN / kod paskowy 8585002465382

Marka Winiary

Składniki warzywa suszone 23,2% (czosnek 18%, pomidory, cebula)//sól jodowana//całkowicie utwardzony tłuszcz palmowy//olej słonecznikowy//maltodekstryna//przyprawy 4,6% (kolendra, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, kurkuma)//cukier//ekstrakt czosnku 2,6% (z glutenem)//zioła 2,4% (natka pietruszki, kozieradka)//hydrolizat białka pszennego//aromaty (z glutenem)//olej palmowy//przyprawa curry//regulator kwasowości (kwas cytrynowy)

Metoda przechowywania Przechowywać w pomieszczeniach suchych w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w suchym miejscu przez maksymalnie 8 dni. Nie przechowywać w lodówce.

Opakowanie Zgrzewane

Dodatkowe informacje Lista zakupów - 4 piersi kurczaka, ok. 600 g Sposób przygotowania: 1. Rozgrzej patelnię (najlepiej teflonową) na małym ogniu na kuchence gazowej lub średniej mocy w kuchence elektrycznej. Nie dodawaj tłuszczu. 2. Lekko rozbij pierś kurczaka (ok. 150 g) na grubość 1,5 - 2 cm. 3. Umieść pierś na jednej połowie pergaminu, drugą zaś przykryj mięso od góry. 4. Połóż mięso zawinięte w pergamin na rozgrzanej wcześniej patelni bez dodatku tłuszczu. Smaż na małym ogniu na kuchence gazowej lub na średniej mocy w kuchence elektrycznej 5 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone. 5. Przełóż całość na talerz, wyrzuć pergamin. Smacznego! Uwaga: - Jeśli mięso jest grubsze niż 2 cm, smaż 7 minut z każdej strony, aż mięso będzie dobrze wysmażone. - Jeśli zioła na pergaminie przypalają się, zmniejsz moc kuchenki i wydłuż czas smażenia. - Produkt nie nadaje się do przygotowania w kuchence mikrofalowej ani na grillu.

Wartość energetyczna [kcal] 137.00000

Węglowodany [g]/100g 1.00000

Białko [g]/100g 27.80000

Tłuszcze [g]/100g 2.40000

Błonnik [g]/100g 0.20000

Pakowanie:
Sposób dostawy Czas realizacji Koszt dostawy
Krajowa przesyłka kurierska DHL (do 15kg) (Przesyłka pocztowa/kurierska) 2 dni 16,95
Krajowa przesyłka kurierska DHL (do 5kg) (Przesyłka pocztowa/kurierska) 2 dni 15,05
Pobraniowa przesyłka kurierska DHL (do 15kg) (Przesyłka pobraniowa) 2 dni 21,65
Dostawa - Warszawa Centrum, Południe i okolice - płatność przy odbiorze (Dostawa do domu/biura (płatność przy odbiorze)) 18 godzin 14,95
Dostawa - Warszawa Północ i okolice - płatność przy odbiorze (Dostawa do domu/biura (płatność przy odbiorze)) 18 godzin 14,95
Zobacz także:
rozwiń

Dodaj do listy zakupowej.

Wybierz listę: nowa lista