Sprzedajesz lub produkujesz regionalne przysmaki? Dołącz do nas! Pomożemy Ci dotrzeć do smakoszy Twoich produktów!
0,00 zł

Nie masz produktów w koszyku.

Return to Previous Page

TRS Mąka Semolina drobnomielona 500g

Cena:
5,20 zł
( 5,20 zł/szt )
x 1 szt.

Produkt niedostępny

  • Opis produktu

    Opis

    Semolina to jedna z najlepszych i najzdrowszych gatunków mąki pszennej. Otrzymywana jest ze zmielonych ziaren pszenicy durum (Triticum durum). Pochodzi z terenów południowo-zachodniej i środkowej Azji, głównie z Indii. W kuchni indyjskiej semoliny używana do deserów, przekąsek, słodyczy, a w krajach europejskich, z semoliny produkuje się najwyższej jakości makarony. Makaron z semoliny ma wyjątkowy jasnożółty kolor, a po ugotowaniu nie skleja się. Z pszenicy durum produkuje się: mąkę semolinę i kaszkę kus kus. Semolina zawiera wiele witamin, mikro i makroelementów, m. in. wapń, fosfor, potas, żelazo, miedź, mangan, cynk, witaminy z grupy B oraz witaminę E i kwas foliowy. Zawiera też luteinę, która jest bardzo istotna dla wzroku – chroni oczy przed uszkodzeniem przez wolne rodniki. Mąka Semolina - do wyrobu indyjskich słodkości, ciasteczek i deserów Semolina jest podstawową mąką do wypieków indyjskich. Z tej mąki ciasteczka indyjskie zawsze będą kruche i smaczne. Dodatkową zaletą jest to, że semolina ma bardzo dużo mikro i makroelementów.
  • Tradycje
    Indyjskie specjały to sztandarowe produkty kuchni indyjskiej. Znajdziemy tu oryginalny ryż basmati, ghee czyli klarowane masło (popularny w Indiach zamiennik oleju i zwykłego masła) czy aromatyczne indyjskie pikle, marynaty i pasty.
  • Szczegóły

    Szczegóły

    EAN / kod paskowy 5017689014360

    Producent TRS

    Metoda przechowywania Przechowywanie w suchym miejscu

  • Sposób dostawy
    Pakowanie:
    Sposób dostawy Czas realizacji Koszt dostawy
    Kurier do 30 kg (Przesyłka pocztowa/kurierska) 2 dni 17,90
    InPost (Paczkomat InPost) 2 dni 9,90
    Paczkomat InPost (Paczkomat InPost) 2 dni 13,90
    Odbiór w magazynie (Odbiór w punkcie) 2 godzin 0,00

Opis

Semolina to jedna z najlepszych i najzdrowszych gatunków mąki pszennej. Otrzymywana jest ze zmielonych ziaren pszenicy durum (Triticum durum). Pochodzi z terenów południowo-zachodniej i środkowej Azji, głównie z Indii. W kuchni indyjskiej semoliny używana do deserów, przekąsek, słodyczy, a w krajach europejskich, z semoliny produkuje się najwyższej jakości makarony. Makaron z semoliny ma wyjątkowy jasnożółty kolor, a po ugotowaniu nie skleja się. Z pszenicy durum produkuje się: mąkę semolinę i kaszkę kus kus. Semolina zawiera wiele witamin, mikro i makroelementów, m. in. wapń, fosfor, potas, żelazo, miedź, mangan, cynk, witaminy z grupy B oraz witaminę E i kwas foliowy. Zawiera też luteinę, która jest bardzo istotna dla wzroku – chroni oczy przed uszkodzeniem przez wolne rodniki. Mąka Semolina - do wyrobu indyjskich słodkości, ciasteczek i deserów Semolina jest podstawową mąką do wypieków indyjskich. Z tej mąki ciasteczka indyjskie zawsze będą kruche i smaczne. Dodatkową zaletą jest to, że semolina ma bardzo dużo mikro i makroelementów.
Indyjskie specjały to sztandarowe produkty kuchni indyjskiej. Znajdziemy tu oryginalny ryż basmati, ghee czyli klarowane masło (popularny w Indiach zamiennik oleju i zwykłego masła) czy aromatyczne indyjskie pikle, marynaty i pasty.

Szczegóły

EAN / kod paskowy 5017689014360

Producent TRS

Metoda przechowywania Przechowywanie w suchym miejscu

Pakowanie:
Sposób dostawy Czas realizacji Koszt dostawy
Kurier do 30 kg (Przesyłka pocztowa/kurierska) 2 dni 17,90
InPost (Paczkomat InPost) 2 dni 9,90
Paczkomat InPost (Paczkomat InPost) 2 dni 13,90
Odbiór w magazynie (Odbiór w punkcie) 2 godzin 0,00
Zobacz także:
rozwiń

Dodaj do listy zakupowej.

Wybierz listę: nowa lista