Sprzedajesz lub produkujesz regionalne przysmaki? Dołącz do nas! Pomożemy Ci dotrzeć do smakoszy Twoich produktów!
0,00 zł

Nie masz produktów w koszyku.

Return to Previous Page

ZMB Białystok Karczek dojrzewający 100g

Cena:
9,90 zł
( 99,00 zł/kg )
x 1 szt.
  • Sklep: ZielonaPietruszka 93
  • 99% pozytywnych opini (93 wystawionych)
  • Dostawa 24h
  • Dostawa do domu/biura
  • Płatność punktami MyBenefit
  • Opis produktu

    Opis

    Bardzo szeroka grupa wędlin fermentujących i surowych dojrzewających swój smak i charakter zawdzięcza częściowo specyficznym bakteriom dodawanym w czasie produkcji. Oczywiście istnieją na świecie rejony gdzie tego typu wędliny są robione bez biologicznych dodatków, co nie znaczy jednak, że obywają się bez kultur bakteryjnych. Specyficzny klimat tych regionów, obowiązujące procedury produkcyjne i ich ścisłe przestrzeganie, wsparte niejednokrotnie wielowiekową tradycją, prowadzi do wytworzenia pożądanej flory bakteryjnej w wędlinach. Jest to jednak proces długotrwały i nierzadko niezbędny czas przekracza cały rok. Dodatek tzw. kultur startowych (wyselekcjonowanych kultur bakteryjnych) pozwala znacznie skrócić niezbędny czas przy zachowaniu pożądanego smaku. Oczywiście nie osiągniemy dokładnie takiego samego smaku jaki mają wędliny produkowane metodą tradycyjną ale nie oznacza to, że wędliny produkowane z dodatkiem kultur startowych będą mniej smaczne. Dla masarzy domowych ma istotne znaczenie fakt, że próby naśladowania producentów z wiekowymi tradycjami a co za tym idzie z ogromem doświadczeń i oparcie produkcji na florze bakteryjnej naturalnie występującej w mięsie i środowisku może skończyć się zepsuciem produktu. Dodatek kultury startowej, przestrzeganie warunków sanitarnych i reguł postępowania powoduje uzyskanie powtarzalnych produktów równie atrakcyjnych. Cechą charakterystyczną tak produkowanych wędlin jest możliwość spożycia bez dalszej obróbki cieplnej i dalszego przechowywania przez okres nawet kilku miesięcy. Oczywiście okres przechowywania zależy od typu wędlin i warunków przechowywania. Informacje pochodzą ze strony wedlinydomowe.pl
  • Miejsce
    Delikatesy Herbu Zielona Pietruszka to miejsce na warszawskim Wilanowie promujące zdrową żywność i tradycyjne produkty pochodzące od małych, często nieznanych producentów z całej Polski, a nawet świata. Naszą misją jest zagwarantowanie najwyższej jakości produktów. Razem z naszymi klientami wspieramy lokalnych producentów w popularyzowaniu wartościowej, certyfikowanej żywności. Regionalne receptury i tradycyjne metody wytwarzania produktów naszego sklepu to gwarancja świeżości i dobrego smaku. Znajdziesz tutaj: ekologiczne mięso, wędliny, owoce, warzywa, nabiał, sery żółte, makarony, kasze, przetwory, żywność bezglutenową, bez laktozy, bez cukru, tradycyjne pieczywo, superfoods, suplementy diety oliwy i oleje tłoczone na zimno, zdrowe słodycze, naturalne napoje i soki
  • Szczegóły

    Szczegóły

    EAN / kod paskowy 5904123586197

    Składniki mięso z karczku wieprzowego, sól, przyprawy (zawierają: soję, gorczycę), cukier, glukoza, kultury starterowe, substancja konserwująca E 250.

  • Sposób dostawy
    Pakowanie:
    Sposób dostawy Czas realizacji Koszt dostawy
    urlop do 24.09 - Kurier DHL do 5kg (dostawa w 24h od nadania) (Przesyłka pocztowa/kurierska) 3 dni 15,50
    urlop do 24.09 - Zagraniczna przesyłka kurierska DPD do 15kg (tylko towary trwałe) (Przesyłka pocztowa/kurierska) 10 dni 75,00
    urlop do 24.09 - Kurier DHL do 15kg (dostawa w 24h od nadania) (Przesyłka pocztowa/kurierska) 3 dni 19,50
    urlop do 24.09 - Dostawa - Warszawa Centrum, Południe i okolice (Dostawa do domu/biura) 18 godzin 9,99
    urlop do 24.09 - Dostawa - Warszawa Północ i okolice (Dostawa do domu/biura) 18 godzin 15,00

Opis

Bardzo szeroka grupa wędlin fermentujących i surowych dojrzewających swój smak i charakter zawdzięcza częściowo specyficznym bakteriom dodawanym w czasie produkcji. Oczywiście istnieją na świecie rejony gdzie tego typu wędliny są robione bez biologicznych dodatków, co nie znaczy jednak, że obywają się bez kultur bakteryjnych. Specyficzny klimat tych regionów, obowiązujące procedury produkcyjne i ich ścisłe przestrzeganie, wsparte niejednokrotnie wielowiekową tradycją, prowadzi do wytworzenia pożądanej flory bakteryjnej w wędlinach. Jest to jednak proces długotrwały i nierzadko niezbędny czas przekracza cały rok. Dodatek tzw. kultur startowych (wyselekcjonowanych kultur bakteryjnych) pozwala znacznie skrócić niezbędny czas przy zachowaniu pożądanego smaku. Oczywiście nie osiągniemy dokładnie takiego samego smaku jaki mają wędliny produkowane metodą tradycyjną ale nie oznacza to, że wędliny produkowane z dodatkiem kultur startowych będą mniej smaczne. Dla masarzy domowych ma istotne znaczenie fakt, że próby naśladowania producentów z wiekowymi tradycjami a co za tym idzie z ogromem doświadczeń i oparcie produkcji na florze bakteryjnej naturalnie występującej w mięsie i środowisku może skończyć się zepsuciem produktu. Dodatek kultury startowej, przestrzeganie warunków sanitarnych i reguł postępowania powoduje uzyskanie powtarzalnych produktów równie atrakcyjnych. Cechą charakterystyczną tak produkowanych wędlin jest możliwość spożycia bez dalszej obróbki cieplnej i dalszego przechowywania przez okres nawet kilku miesięcy. Oczywiście okres przechowywania zależy od typu wędlin i warunków przechowywania. Informacje pochodzą ze strony wedlinydomowe.pl
Delikatesy Herbu Zielona Pietruszka to miejsce na warszawskim Wilanowie promujące zdrową żywność i tradycyjne produkty pochodzące od małych, często nieznanych producentów z całej Polski, a nawet świata. Naszą misją jest zagwarantowanie najwyższej jakości produktów. Razem z naszymi klientami wspieramy lokalnych producentów w popularyzowaniu wartościowej, certyfikowanej żywności. Regionalne receptury i tradycyjne metody wytwarzania produktów naszego sklepu to gwarancja świeżości i dobrego smaku. Znajdziesz tutaj: ekologiczne mięso, wędliny, owoce, warzywa, nabiał, sery żółte, makarony, kasze, przetwory, żywność bezglutenową, bez laktozy, bez cukru, tradycyjne pieczywo, superfoods, suplementy diety oliwy i oleje tłoczone na zimno, zdrowe słodycze, naturalne napoje i soki

Szczegóły

EAN / kod paskowy 5904123586197

Składniki mięso z karczku wieprzowego, sól, przyprawy (zawierają: soję, gorczycę), cukier, glukoza, kultury starterowe, substancja konserwująca E 250.

Pakowanie:
Sposób dostawy Czas realizacji Koszt dostawy
urlop do 24.09 - Kurier DHL do 5kg (dostawa w 24h od nadania) (Przesyłka pocztowa/kurierska) 3 dni 15,50
urlop do 24.09 - Zagraniczna przesyłka kurierska DPD do 15kg (tylko towary trwałe) (Przesyłka pocztowa/kurierska) 10 dni 75,00
urlop do 24.09 - Kurier DHL do 15kg (dostawa w 24h od nadania) (Przesyłka pocztowa/kurierska) 3 dni 19,50
urlop do 24.09 - Dostawa - Warszawa Centrum, Południe i okolice (Dostawa do domu/biura) 18 godzin 9,99
urlop do 24.09 - Dostawa - Warszawa Północ i okolice (Dostawa do domu/biura) 18 godzin 15,00
Zobacz także:
rozwiń

Dodaj do listy zakupowej.

Wybierz listę: nowa lista